Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Αλληλέγγυα Πόλη: Τελικά τι γίνεται με τα σχολεία στον Δήμο Ιλίου;

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δημοτική Κίνηση : Αλληλέγγυα Πόλη για τα σχολεία του Δήμου Ιλίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Αναλυτικά το κείμενο:
Στο προπερασμένο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη» και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, Κώστας Κάβουρας, έθεσε υπόψιν της δημοτικής αρχής τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν πριν από λίγο καιρό, έπειτα από νεροποντή, στο 28ο Νηπιαγωγείο Ιλίου και οδήγησαν στο να παραμείνουν κλειστές για μία ημέρα οι 2 από τις 3 αίθουσες του νηπιαγωγείο. Εισροή υδάτων σημειώθηκε και στον χώρο όπου βρίσκεται η τραπεζαρία του Νηπιαγωγείου. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί φέτος μόλις για δεύτερη χρονιά. Εγκαινιάστηκε πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου 2017.
Στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκαν σε γνώση της δημοτικής αρχής, μέσα από επιστολή γονέων που ανέγνωσε συνάδελφος, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο 25ο Δημοτικό Σχολείο όπου έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα κατά την περσινή χρονιά να υποχωρήσει εσωτερικά τμήμα από την οροφή – ευτυχώς σε ώρα μη λειτουργίας του σχολείου. Ανάλογα προβλήματα εισροής υδάτων στο συγκεκριμένο σχολείο παρουσιάστηκαν και πριν από περίπου έναν μήνα. Παράλληλα, σύμφωνα και με την επιστολή των γονέων, υπάρχουν προβλήματα τόσο στις τουαλέτες, όσο και στον προαύλιο χώρο.
Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, οι μαθητές καλούνται να κάνουν μάθημα μέσα στην μούχλα και σε τοίχους που στάζουν από υγρασία.
Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα σχετικά με τις σχολικές υποδομές και τα σχολικά κτίρια στη χώρα μας, αφενός υφίστανται διαχρονικά, αφετέρου δεν πρέπει να αποτελούν ζητήματα που «σηκώνονται» στην ατζέντα για λόγους εντυπώσεων.
Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες στον Δήμο μας, όλο να αυξάνουν, όλο και να γιγαντώνονται. Παράλληλα, βλέπουμε μία δημοτική αρχή, η οποία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, κινούμενη σταθερά στο μοτίβο: «στείλαμε έγγραφο στον τάδε», «απευθυνθήκαμε στον δείνα» και κατά αυτόν τον τρόπο, ως συνήθως, όλα να παραπέμπονται στις καλένδες…
Διότι, κ. Δήμαρχε, όμορφα, πανέμορφα τα κυκλάμινα που τοποθετήθηκαν αυτές τις μέρες, ενόψει και των εορτασμών της Εθνικής μας Επετείου, και στολίζουν τις πλατείες της πόλης μας, φτάνει όμως και η στιγμή που θα πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο πίσω από την «βιτρίνα» και το «φαίνεσθαι».