Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Ψηφίστηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η εγκατάσταση νέων αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Α.Σ.Δ.Α. και του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβάλλοντος και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», για την υλοποίηση της προμήθειας – τοποθέτησης για το έργο με τίτλο:
«Εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 249.860 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Σπύρου Τζόκα.
Η ψήφιση της εν λόγω σύμβασης, αποτελεί μία ακόμη θετική εξέλιξη για το μέλλον του Πάρκου και έρχεται ως συνέχεια ανάλογων αποφάσεων του τελευταίου διαστήματος (σταθερή χρηματοδότηση του Πάρκου, έκτακτες χρηματοδοτήσεις για συγκεκριμένα έργα στο Πάρκο, εγκατάσταση νέων κάδων, παγκακιών και ξύλινων τραπεζιών για τους επισκέπτες του Πάρκου, το ζήτημα της έλλειψης νερού στις λίμνες του Πάρκου που βαίνει προς διευθέτηση με τη χρήση νέων σύγχρονων μεθόδων κτλ).
Συν τοις άλλοις, ο επιπλέον φωτισμός που αναμένεται να εγκατασταθεί σύντομα, θα βελτιώσει συνολικά την εικόνα του Πάρκου, θα διευκολύνει περαιτέρω τους πολίτες όταν το επισκέπτονται, θα βοηθήσει να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά όταν βαδίζουν στα μονοπάτια του Πάρκου.
Οι κατεστραμμένες λάμπες και η σκουριά που δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Πάρκου, αφήνουν τη θέση τους σε σύγχρονα συστήματα φωτισμού με φωτοβολταϊκά.