Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Ιλίου: Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 18.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου, Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Με κοινό όραμα την μείωση των περιστατικών εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα και αποστολή την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης, οι συνεργαζόμενοι φορείς σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση που έχει στόχο να διαδώσει το μήνυμα πως: ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος είναι μια απλή, ανώδυνη και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να φοβίζει καμία γυναίκα, αφού μια και μόνο εξέταση μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «LET’S ΠΑΠ», που τελεί υπό την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HECPA Group), την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, του Συλλόγου Ασθενών «Άγγιγμα Ζωής» και την ευγενική χορηγία της Leaseplan και της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Aenorasis. To βασικό μήνυμα της εκστρατείας είναι: «Let’s ΠΑΠ, Καν’ το για σένα!», υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που πρέπει να δίνει κάθε γυναίκα στον τακτικό γυναικολογικό της έλεγχο, και πως αυτό θα πρέπει να το κάνει πρωτίστως για εκείνη, για τη δική της ζωή, για τη δική της υγεία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας της εκστρατείας: η δωρεάν εφαρμογή Let’s ΠΑΠ και το Virtual Reality Project Let’s ΠΑΠ Καν’ το για σένα!

Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι εξής: 
Νίκος Ζεννέτος, Δήμαρχος Δήμου Ιλίου 

Ευριπίδης Μπιλιράκης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, BSCCP trainer – HeCPA Group, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης 

Μαρία Χαλάτση, Marketing Manager – Diagnostics Department Aenorasis 

Κωνσταντίνος Ψυχούλης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας Aenorasis 

Κλέλια Χαρίση, Δημοσιογράφος – Πρέσβειρα εκστρατείας Let’s ΠΑΠ 


*Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Κλέλια Χαρίση.