Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Πλήθος πιστών στην μεγάλη πανήγυρις της Αγ. Βαρβάρας Ιλίου (Photos-Video)

Εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν χθες στην Αγία Βαρβάρα στο Ίλιον προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα και το λείψανο της Αγίας.
Η πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τελέστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό της στο Ίλιον, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.
«Ο καθένας από εμάς και εμείς και οι άγιοι είμαστε σαν τους καθρέφτες. Αντανακλούμε ότι εικονίζεται μέσα μας. Είμαστε ετερόφωτοι, καθώς το φώς της χάριτος πηγάζει από το δημιουργό μας. Το Άγιο αυτό φώς διασκορπίζεται και δημιουργεί ολόκληρο τον κόσμο». Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με αφορμή τον βίο της Αγίας Βαρβάρας, έστειλε το μήνυμα της σημερινής εορτής.
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΛΙΟΥ
Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε τη σημασία της πίστης μας στο Θεό και της συνεχούς παρουσίας αυτού στην καθημερινή μας δραστηριότητα. «Η ιστορία και η περιπέτεια μας στον παράδεισο ξεκίνησε όταν πιστέψαμε πως εμείς είμαστε το φώς. Θεωρήσαμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το άυλο φώς να είμαστε αναμμένες λαμπάδες. Εμείς σήμερα είμαστε τέκνα φωτός. Έχουμε βαπτιστεί στο όνομα της Αγίας Τριάδας, στο όνομα δηλαδή του φωτός. Χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το φώς. Να σκεφτούμε πως ο ήλιος δε δύει ποτέ, η γη είναι αυτή που γυρίζει. Και το παράδειγμα της Αγίας Βαρβάρας, να κάνει και εμάς φωτεινά παραδείγματα της καθημερινότητας μας».
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΛΙΟΥ
Ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από νωρίς το απόγευμα από εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα και το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. Το προσκύνημα της Αγίας συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της κυριώνυμης ημέρας, από χιλιάδες πιστούς.
Με σεβασμό και κατάνυξη συνόδεψαν την Ιερή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, τέσσερις γριζοφόρες της Ένωσης Λιοσιωτων Ιλίου μαζί με αντιπροσωπεία του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου- Δικταίοι Καστρινοί , στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης μας ανήμερα της γιορτής της Αγίας.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή για προσκύνημα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ο οποίος έκανε και σχετικές δηλώσεις:
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΙΛΙΟΥ*Με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου