Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση Κώστα Κάβουρα με αφορμή την αποχώρηση του Λ.Παπαγιαννάκη από το ΚΙΝΑΛ

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήσαμε ως δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη», μία σημαντική, κατά την γνώμη μας, εκδήλωση σχετικά με την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, θέλοντας να αναδείξουμε και να τονίσουμε τον ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ανάχωμα στην «επέλαση» αυτού του «μαύρου μετώπου». Μάλιστα, ως υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου με την Αλληλέγγυα Πόλη, κατέθεσα στην ομιλία μου και συγκεκριμένες προτάσεις και παραδείγματα για πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνονται από τους Δήμους.
Σε εκείνη την εκδήλωση επιλέξαμε να «συνομιλήσουμε» με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, Αντιδήμαρχο Αθηναίων, αρμόδιο για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλους του Παρατηρητήριου για την δίκη της Χρυσής Αυγής, ακριβώς για να δείξουμε ότι πιστεύουμε πραγματικά στις συγκλίσεις και στις συμπλεύσεις που απαιτούνται σήμερα και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ώστε να σχηματιστεί ένα ευρύ δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο.
Εκείνη την ημέρα διεξήχθη ένας έντιμος και ιδιαίτερα παραγωγικός διάλογος που θεωρούμε ότι είχε πολλά να προσφέρει στην τοπική κοινωνία του Ιλίου αλλά και γενικότερα.
Με αφορμή λοιπόν τις χθεσινές εξελίξεις και την παραίτηση του κ. Παπαγιαννάκη από τον κομματικό του χώρο, γεγονός για το οποίο προσωπικά ούτε θέλω ούτε και νομιμοποιούμαι να πω κάτι παραπάνω, σεβόμενος ακριβώς τον συνομιλητή μου πριν από λίγες ημέρες, θα ήθελα να υπενθυμίσω τα εξής με αφορμή και κάποια πράγματα που βλέπουμε στην πόλη μας, το Ίλιον: οι προοδευτικές συμμαχίες, οι συγκλίσεις και οι συμπράξεις, ειδικά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά μετά την ψήφιση του νέου νόμου «Κλεισθένη» που ενισχύει στην πράξη αυτό το μοντέλο συμπόρευσης, δεν μπορεί να «λόγια του αέρα» ή επικοινωνιακές «φωτοβολίδες».
Αυτοδιοικητικοί ή δήμαρχοι, που γυρεύουν «κολεγιές» και στήριξη πάνω ή κάτω από το τραπέζι από τον κ. Μητσοτάκη για να διασώσουν τις παρατάξεις τους, αλλά την ίδια στιγμή παριστάνουν τον προοδευτικό πόλο στην πόλη μας, θα πρέπει να σταματήσουν να υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη του κόσμου στο Ίλιον.
Ως υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου και συνολικά ως δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη» θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε αταλάτευντα υπέρ της ανάπτυξης ενός πλατιού, υπερκομματικού αυτοδιοικητικού σχήματος που θα εκφράσει τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της πόλης μας, χωρίς αμφισημίες, πισωγυρίσματα ή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.


Κώστας Κάβουρας,
Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης Ιλίου