Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Επιχορήγηση των μελετών για το έργο «Ανάπλαση του Πάρκου Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και Δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού» στο Ίλιον

Πέντε έργα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, συνολικού ύψους 115.074.400 ευρώ, περιλαμβάνονται στην τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2019. Τα τέσσερα από αυτά αφορούν την επιδότηση του ΕΚΟΜΕ για την υλοποίηση των δεσμεύσεων περί πολιτικής στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής και θα απορροφήσουν τα 115 εκατ. ευρώ. Το πέμπτο αφορά την επιχορήγηση των μελετών για το έργο «Ανάπλαση του Πάρκου Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και Δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού» στο Ίλιον, με δαπάνη 74.400 ευρώ.

Τα 115 εκατ. ευρώ αφορούν την επιχορήγηση του ΕΚΟΜΕ για τη δημιουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων (προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ), την ανάπτυξη τοπικών γραφείων film office ανά την Ελλάδα (5 εκατ. ευρώ), την επιχορήγηση του ΕΚΟΜΕ για την παροχή επενδυτικών κινήτρων στην ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής (75 εκατ. ευρώ) και την επιχορήγηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την εγγυοδοσία χαμηλότοκων δανείων σε εταιρείες παραγωγής.

typologies.gr