Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Η απίθανη ιστορία του συγκροτήματος από το Ιλιον που έδωσε τραγούδι στη Rihanna και πήρε Grammy

Το 1974, οι νεαροί φίλοι από το Ίλιον της Δυτικής Αττικής σχηματίζουν το γκρουπ τους, γράφουν μουσική, παίζουν σε αυτοσχέδια προβάδικα, ηχογραφούν τα τραγούδια του ενός και μοναδικού τους δίσκου και κάνουν πράξη την δική τους μουσική «επανάσταση».
Αργότερα η «επανάσταση» έδωσε τη θέση της στα χρόνια της κανονικότητας και στις υποχρεώσεις της ενήλικης ζωής τους. Ο δίσκος, ωστόσο, ακολούθησε μια μοναχική και ανεξέλεγκτη πορεία!
Από τις προθήκες των λιγοστών δισκάδικων της Αθήνας, έφτασε σε συλλέκτες από όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και στα αυτιά μουσικών παραγωγών από την Αμερική.
Το 2009 άτομα από την δισκογραφική εταιρεία του Jay Z αναζήτησαν τον Θανάση Αλατά, μέλος της μπάντας και συνθέτη πολλών από τα τραγούδια του δίσκου ζητώντας του την άδεια να χρησιμοποιήσουν τμήμα ενός εκ των τραγουδιών του δίσκου των «4 επιπέδων της Ύπαρξης».
Έτσι, το «Κάποια μέρα στην Αθήνα» γίνεται τμήμα του «Run this Town» που τραγουδά η Rihanna, o Jay Z και ο Kanye West, κατακτώντας μάλιστα Grammy το 2010 στην κατηγορία του καλύτερου χιπ χοπ τραγουδιού.

Διάψευση από Γιώργο Σταματόπουλο

Ο γνωστός Δημοτικός Σύμβουλος του Ιλίου Γιώργος Σταματόπουλος και αδερφικός φίλος με τον Θανάση Αλάτα, απέστειλε στο Ilion-News το παρακάτω κείμενο:
«Τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού τα έχει ο Θανάσης Αλατάς, μάλιστα ο Θανάσης βραβεύτηκε με 2 βραβεία Grammy τον πρώτο μήνα.

Ο δίσκος στην Αμερική έκανε 1.500.000 πωλήσεις και κάποια στιγμή έφτασε τα 10.000.000 χτυπήματα στο Youtube.

Μάλιστα, Στην συναυλία της Rianna στην Αθήνα ήταν επίσημος προσκεκλημένος ενώ βραβεύτηκε ως ο συνθέτης του τραγουδιού.»
Δείτε το τραγούδι «Run this Town» που τραγουδά η Rihanna, o Jay Z και ο Kanye West

\

Και το αυθεντικό κομμάτι Κάποια μέρα στην Αθήνα» :


Με πληροφορίες από :  iefimerida.gr