Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Αλληλέγγυα Πόλη: Διαβάσεις πεζών για μαθητές και γονείς δίπλα και γύρω από τις σχολικές μονάδες στο Ίλιον

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”:

“Επισκεφθήκαμε σήμερα σειρά σχολικών μονάδων στον Δήμο μας με επίκεντρο αυτές που βρίσκονται πλησίον ή πάνω σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και αντιμετωπίζουν αυξημένη κίνηση οχημάτων.
Συγκεκριμένα κάναμε περιοδεία στους δρόμους: Ερμιόνης-Καπετάν Βέρα, Ιδομενέως, Πολυτέκνων, Ανδρέα Παπανδρέου, Θηβών, Καππαδοκίας, Αγίας Ελένης, Αγίου Γεωργίου, Παλατιανής, Πετρουπόλεως, Ελαιών και Αγίου Νικολάου.
Σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων που επισκεφθήκαμε, επιβεβαιώσαμε αυτό που ήδη ξέραμε: ότι οι διαβάσεις για τους πεζούς είναι ασυντήρητες, σχεδόν “αόρατες” στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των παιδιών και των μαθητών, δεν είναι ένα πράγμα με το οποίο μπορεί να “παίζει” κανείς.
Δεσμευόμαστε ως δημοτική κίνηση ότι αυτού του είδους τα ζητήματα – που δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι τα θεωρούν δευτερεύοντα – θα αποτελέσουν για εμάς, ως νέα δημοτική αρχή, απόλυτη προτεραιότητα.
  • Με διαβάσεις πεζών που θα είναι καθημερινά, κάθε στιγμή, στην κατάσταση που πρέπει ώστε να είναι ευδιάκριτες και ευκόλως αναγνωρίσιμες από τους οδηγούς των οχημάτων.
  • Με διαβάσεις πεζών ελεύθερες και προσβάσιμες από όλους.
  • Με ενίσχυση της οριζόντιας και της κατακόρυφης (κάθετης) σήμανσης, με την λειτουργία και φωτεινής σηματοδότησης, συμπληρωματικά, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.
  • Με ενισχυμένη παρουσία σχολικών τροχονόμων.
  • Με τη δημιουργία ασφαλών σχολικών διαδρομών για όλες τις σχολικές μονάδες στον Δήμο μας.
  • Με ελεύθερα και ανθρώπινα πεζοδρόμια σε όλες τις γειτονιές.
  • Με την καθιέρωση και γενίκευση ειδικών σεμιναρίων διαρκούς επιμόρφωσης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.
  • Με την δημιουργία ειδικών ζωνών χαμηλής ταχύτητας εντός της πόλης.
  • Με την γενίκευση της χρήσης έξυπνων συστημάτων ηχητικών σημάτων για να εξυπηρετούνται τα άτομα με μειωμένη ορατότητα και οι τυφλοί συμπολίτες μας.
Και όλα τα παραπάνω με την συνέργεια, την σύμπραξη και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.
Δεν “παζαρεύουμε” το μέλλον των παιδιών και των πεζών στην πόλη μας”.