Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ o ληστής των πρακτορείων ΟΠΑΠ – Είχε ληστέψει 17 καταστήματα μεταξύ αυτών και στο Ίλιον

Όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις όχι τέσσερις αλλά δεκαεπτά ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, τρεις κλοπές οχημάτων κι έναν εμπρησμό οχήματος εμπλέκεται ένας 32χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές.
Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες κατά συρροή και διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και εμπρησμό, γι’ αυτό και συνελήφθη, το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή των Αχαρνών, από άνδρες Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του και με τη συνδρομή του πατέρα του, αντιστάθηκε και τραυμάτισε ένα αστυνομικό.
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων και μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες ταυτοποιήθηκε η εγκληματική δράση ενός 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα μαζί με άγνωστους συνεργούς του είχαν διαπράξει:
την 30 Δεκεμβρίου 2018, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Μοσχάτο
την 15 Ιανουαρίου 2019, ληστεία με απειλή σωματικής βίας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
την 22 Ιανουαρίου 2019, κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης
την 23 Ιανουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Κολωνού
την 31 Ιανουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Ίλιον
την 06 Φεβρουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή των Αχαρνών
Την 07 Φεβρουαρίου 2019: α) απόπειρα ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς και β)ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Γαλατσίου
Την 23 Φεβρουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή των Αχαρνών.
Την 02 Μαρτίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή της Πετρούπολης.
Την 11 Μαρτίου 2019: α) κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή των Αχαρνών καθώς και β) ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά την οποία ο δράστης διέφυγε επιβιβαζόμενος στο προαναφερόμενο κλεμμένο όχημα, το οποίο την 12 Μαρτίου 2019 βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στην περιοχή των Αχαρνών.
Την 17 Μαρτίου 2019, κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή της Κηφισιάς
Την 28 Μαρτίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή της Πετρούπολης
Ως προς το χρονικό της σύλληψης, σημειώνεται ότι απογευματινές ώρες της 02-04-2019, μετά από οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών ο 32χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστείες κατά συρροή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία και εμπρησμό.
Επιπλέον, ο ανωτέρω και ο 54χρονος πατέρας του συνελήφθησαν για τα αδικήματα της αντίστασης, της απλής σωματικής βλάβης και της εξύβριση ς.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 02-04-2019 ο 32χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε πλησίον οικίας στην περιοχή των Αχαρνών και συνελήφθη με τη συνδρομή Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πιστόλι ρέπλικα με τη γεμιστήρα,
είδη ρουχισμού, (όπως καπέλα τζόκει, κουκούλες full face και γάντια),
συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες sim ,
δύο(2) μονάδες εγκεφάλου οχήματος αγνώστου προέλευσης και
ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο
Τονίζεται, ότι συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των αγνώστων συνεργών του 32χρονου και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων ληστειών.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες 3ης Απριλίου 2019 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο