Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

Κ. Κάβουρας: Με το νέο εκλογικό σύστημα οι απόψεις των δημοτών θα ακούγονται με την ίδια δύναμη

Στον Ίλιον υπάρχει τεράστια ανισότητα των γειτονιών σε σχέση με το κέντρο της πόλης από πλευράς έργων και υποδομών τόνισε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Κώστας Κάβουρας ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Ίλιον Αττικής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη».

Ο κ. Κάβουρας εξήγησε ότι από τα έργα που επέλεγε η δημοτική αρχή έμεναν εκτός για χρόνια οι γειτονιές και οι σχολικές μονάδες και εξήγησε ότι αυτό θέλουν να το αλλάξουν.

Επισήμανε ότι για την παράταξη τους είναι απαραίτητο η πόλη να αξιοποιήσει χώρους που αποτελούν γι’ αυτήν συγκριτικό πλεονέκτημα όπως είναι π.χ. το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο η κατάσταση έχει βελτιωθεί με το νέο φορέα και τους πόρους που έχει.

Αλλά δυστυχώς η υπάρχουσα δημοτική αρχή, όπως επισήμανε, αντιδρά και δεν συνδράμει με κανέναν τρόπο, και το ίδιο πρόβλημα υπάρχει για τον χώρο 33 στρεμμάτων της ραδιοφωνίας (της ΕΙΡ), εκεί όπου υπήρχε ο πομπός, που έχουν κριθεί διατηρητέες και αναμένεται εκεί να δημιουργηθεί μουσείο και να δοθεί ο χώρος στους πολίτες.

Για τις συνεργασίες και την απλή αναλογική ο κ. Κάβουρας τόνισε ότι με το νέο εκλογικό σύστημα οι απόψεις των δημοτών θα ακούγονται με την ίδια δύναμη και αυτό σπάει αντιλήψεις καθώς η ίδια παράταξη βρίσκεται στην εξουσία επί 36 χρόνια και ο νυν δήμαρχος επί 12 και αυτό έχει δημιουργήσει αλαζονικές συμπεριφορές.