Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Δήλωση Κώστα Κάβουρα σχετικά με τις μελέτες του Μετρό στο Ίλιον

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση τοπογραφικών μελετών με προθεσμία υποβολής προσφορών την 11η Ιουλίου 2019 προχωρά η Αττικό Μετρό.

Πρόκειται για μία κομβική εξέλιξη τόσο για τον Ίλιον όσο και για την δυτική Αθήνα εν γένει, η οποία ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών για τις επεκτάσεις των γραμμών 2 και 4 του Μετρό.

Συγκεκριμένα, οι μελέτες αφορούν τα τμήματα Ανθούπολη – Παλατιανή και Άγιος Νικόλαος (Ίλιον) – Άνω Λιόσια της γραμμής 2 και το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Πετρούπολη της γραμμής 4.


Η «Αλληλέγγυα Πόλη», με αφορμή το θετικό αυτό βήμα προς την κατεύθυνση ωρίμανσης ενός -τόσο σημαντικού για την πόλη μας- έργου, διαβεβαιώνει τους πολίτες του Ιλίου πως θα συνεχίσει να διεκδικεί με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την ολοκλήρωσή του.

Υ.Γ. Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης (9/2015) και την ολοκλήρωση των μελετών εδάφους (8/2017) υπήρξε έντονη κινητικότητα στον δημόσιο διάλογο της πόλης μας σε ότι αφορά την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου.

Μάλιστα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, τόσο η διοίκηση του κ. Ζενέτου όσο και η «ουρά» της, η παράταξη της ΝΔ του κ. Κακούρη, προσπάθησαν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να πείσουν τους πολίτες ότι το έργο έχει ανασταλλεί εξαιτίας προσωπικής κόντρας του κ. Δημάρχου με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Σπίρτζη.

Όπως, όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, έτσι κι ο λαϊκισμός δεν μπορεί να ξεγελά για πολύ καιρό τους πολίτες. Η πραγματικότητα, κύριοι, σας διαψεύδει.


Κώστας Κάβουρας,
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Αλληλέγγυα Πόλη»