Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Δ. Γεωργίου (ΑΡΚΙ): Όχι στη "Λευκή Νύχτα'' στο Ίλιον

Ενάντια στην διοργάνωση άλλης μίας "Λευκής Νύχτας" στο Ίλιον τάσσεται ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Ιλίου, Δημήτρης Γεωργίου.

Τη θέση του αυτή διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης δημοτικών συμβούλων την οποία κάλεσε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Ζενέτος την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Δημαρχείο. 

Μάλιστα, ο Γεωργίου ξεκαθάρισε οτι έχει παρθεί απόφαση για κινητοποίηση των εργαζόμενων ενάντια στην απόφαση αυτή. 

Να σημειωθεί οτι στην συνάντηση απουσίασαν οι εκπρόσωποι τόσο του Ασυμβίβαστου Ίλιου όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, η δήλωση του Γεωργίου έχει ως εξής :


"Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου καταγγέλει κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία του δημάρχου Ιλίου κ.Ζενέτου και των δημοτικών συμβούλων, που συμφωνούν, να προχωρήσει για άλλη μια χρονιά στη διοργάνωση της ''Λευκής νύχτας'' στο δήμο, μάς βρίσκει απολύτως αντίθετους.
Μιά νύχτα που ''φαντάζει λευκή'' αλλά είναι ''μαύρη ''για κάθε εργαζόμενο.
Θεωρούμε οτι αυτό που λείπει απο τους εργαζόμενους του δήμου μας προκειμένου να ψωνίσουν δεν είναι η κάθε νύχτα αλλά η απώλεια στοιχειώδους οικονομικής ευχέρειας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητάς του .
Αυτό που λείπει είναι να πάψουμε να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπιδια φαγητό,ουρές στα συσσίτια για να μη πεθάνουν απο την πείνα .Γιά αυτούς πρέπει να ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή .
'Η εν λόγω διοργάνωση που συνδυάζει αυθαίρετα μουσικές εκδηλώσεις [αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας ]με το άνοιγμα και λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας ,ουσιαστικά για ένα 24ωρο, στρέφεται καθαρά ενάντια στα δικαιώματα των εμπορουπαλλήλων της πόλης [παραβίαση ωραρίου ,5ημερου],υπέρ των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων ,ενώ είναι εντελώς αμφίβολο το οικονομικό όφελος για τη συντριπτικη πλειονότητα των βιοπαλαιστών .Ειδικά αυτών που βρίσκονται στα εκτός κέντρου καταστήματα ένδυσης ,υπόδησης κλπ.
Με την απόφαση αυτή η Δημοτική αρχή,συστρατεύεται με την πολιτική των μνημονιακών /μεταμνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν υποταχτεί στις εντολές των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων.
'Ολων αυτών που καταστρατηγούν εδώ και δέκα χρόνια τις κατακτήσεις του λαού για λογαριασμό της επιβίωσης των τραπεζών και των τοκογλύφων.
'Ηδη λειτουργούν ανοιχτά τα καταστήματα πολλές Κυριακές του χρόνου ,αλλά αυτό δέν ''έσωσε'' απο τη χρόνια ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους .'Οπως δεν ''έσωσε'' χιλιάδες βιοπαλαιστές απο το να κατεβάσουν ρολά τα καταστήματά τους.
Το γεγονός οτι μία απο τις πρώτες πράξεις της νέας δημοτικής αρχής είναι να επαναφέρει σε ισχύ ένα απο τα ''γεννήματα'' της εφιαλτικής μνημονιακής δεκαετίας ,χαρακτηρίζει το πως σκοπεύει να διαχειριστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα και έξω απο τις δημοτικές υπηρεσίες .
'Οπως στεκόμαστε απέναντι σ αυτή τη αντιλαική λεηλασία ,έτσι θα αντιστρατευτούμε και την τοπική εκδοχή της ,όπως αυτή εκφράζεται και από τη ''Λευκή νύχτα''..
Θα μας βρείτε ενεργά απέναντι σ αυτή την ενέργειά σας'' .