Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Δήλωση Κώστα Στρατή για τα περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες κατ' ουσίαν αναγνωρίζει την επιτυχημένη στρατηγική της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το ταμειακό απόθεμα των 34 δισ. ευρώ, που αποτελεί ασφάλεια για τους πολίτες και αποτρέπει ένα νέο μνημόνιο για τη λήψη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Εξάλλου, η πιστοληπτική γραμμή δεν είναι απαραίτητη στη ΝΔ, καθώς θέλει να προχωρήσει από μόνη της σε εθελούσια εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών που παραπέμπουν στο ΔΝΤ: κατάργηση παροχών και της 13ης σύνταξης, ελαστικές μορφές εργασίας, υποχώρηση του κοινωνικού και ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις με μεγάλα κόστη και ρίσκα για τους πολίτες, όπως στην υγεία, τις επικουρικές συντάξεις, την ενέργεια, τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει ένα μέρος των 34 δισ. να αξιοποιηθεί για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ξεκινώντας ήδη από το 2020, ώστε να υπάρξουν άμεσα σημαντικές ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Συμφωνεί η ΝΔ με το ξεκάθαρο αυτό σχέδιο; Ή σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση θα επιμείνει να «αγοράζει» αξιοπιστία για δύο-τρία χρόνια και να περιμένει ανάπτυξη 4%, παραπέμποντας σε ένα αβέβαιο και απροσδιόριστο μέλλον τις ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενες υποσχέσεις της;


* Ο Κώστας Στρατής είναι υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών