Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Δήμος Ιλίου: Καρπούς αποδίδει η άμεση αντίδραση μας για το Πάρκο Τρίτση (Photos)

Ο Υπουργός είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα και η εικόνα που αποκόμισε επιβεβαίωσε πλήρως τις αιτιάσεις και την άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αφού ήταν, όπως είπε, άκρως απογοητευτική.

Σε επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Ιλίου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής για τη σωτηρία του Πάρκου και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Ιλίου, τον Ιούλιο του 2016 οργάνωσε μια γιγάντια επιχείρηση διάσωσης στο Πάρκο, επισκευάζοντας αντλίες και εγκαταστάσεις ενώ μετέφερε νερό στις λίμνες του πάρκου με υδροφόρες τόσο του Δήμου Ιλίου όσο και άλλων Δήμων της Δυτικής Αθήνας ύστερα από έκκληση του Δημάρχου Ιλίου. 

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2017, όταν οι εργαζόμενοι του Δήμου επιχείρησαν να προχωρήσουν σε προληπτική συντήρηση αντλίας γεώτρησης (στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 26978/16.06.2017 σύμβασης του έργου «Έκτακτες συντηρήσεις – επισκευές υπαρχόντων αντλητικών συγκροτημάτων») βρέθηκαν αντιμέτωποι με μηνύσεις και διώξεις από το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Σημειώνεται επίσης, ότι αρμόδιος για την καθαριότητα του Πάρκου είναι με βάση το άρθρο 56 του Ν 4414/16 ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος εισπράττει επιπλέον και τα ανταποδοτικά τέλη από τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα στο χώρο ευθύνης του.


Δελτίο Τύπου