Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Ασυμβίβαστο Ίλιον: Από το «υπάρχει και φιλότιμο» στο «τα πάντα όλα θυσιάζονται»


Δεν φανταζόμασταν ότι η  πρόταση της δημοτικής μας κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/09/19, για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα από τη δολοφονία της ναζιστικής και εγκληματικής συμμορίας Χ. Α. θα είχε τη παρακάτω εξέλιξη:

·        Να ακούγονται εκφράσεις από τη πλευρά που καθόταν ο επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ.  «έχουμε πολύ πιο σημαντικούς που πρέπει να τιμήσουμε…", "… τον κλάψαμε το νεκρό, φτάνει…" κ.λπ.  Είναι άλλο η άρνηση το να τιμήσεις τη μνήμη ενός νεκρού και άλλο η προσβολή του. Αλήθεια εν όψει της 28ης Οκτώβρη αναρωτιόμαστε αν κάποιοι και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  υμνήσουν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ή το ΟΧΙ του δικτάκτορα Μεταξά που του το επέβαλε ο ελληνικός λαός..

·        Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Ν.Δ. να σηκώνονται για να τιμήσουν τον Π. Φύσσα και μετά από «συστάσεις» να ξανακάθονται. Ουδέν σχόλιο!

·        Ένας εκ των δύο παραπάνω δημοτικών συμβούλων της Ν.Δ. υπέβαλε τη παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος με μια λιτή-καθαρή ανακοίνωση. Αν η σκέψη, η αντίληψη, η πρόθεση, και η πραχτική του υπό-παραίτηση δημοτικού συμβούλου ξεκινάει και τελειώνει σε αυτή την επιστολή παραίτησης, εμείς την επικροτούμε λέγοντας ότι υπάρχει τελικά και φιλότιμο!

·        Μας χαροποιεί το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν με τη προσβλητική στάση του επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ. απέναντι στη μνήμη ενός νεκρού.

·        Η σιωπή όμως της παράταξης του Δημάρχου ήταν εκκωφαντική. Ήταν τόσο εκκωφαντική που αναρωτιόμαστε, αν η χρόνια συνεργασία με τη παράταξη της Ν.Δ. και των 2-3 οικογενειών, της επέτρεπαν ή όχι να καταγγείλουν ή να καταδικάσουν αυτή τη προκλητική στάση του επικεφαλής της Ν.Δ.  Τελικά ΄κ Δήμαρχε καταδικάζετε τη προσβλητική στάση του επικεφαλής της Ν.Δ.;  ΝΑΙ ή  ΌΧΙ; Μήπως η διασφάλιση αυτής της χρόνιας συνεργασίας με τη παράταξη της Ν.Δ. «σας υποχρεώνει να βάλετε νερό στο κρασί σας» ακόμη και στα δημοκρατικά σας αντανακλαστικά; Μήπως τελικά, όλα θυσιάζονται στο βωμό του δούναι και λαβείν; Τα συμπεράσματα δικά σας.