Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Ίλιον: Απομακρύνθηκε παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας (Photos)

Στην απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Ίλιον προχώρησε το πρωί της Τετάρτης συνεργείο του Δήμου, ύστερα από σχετική, τελεσίδικη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η κεραία βρισκόταν σε δώμα οικοδομής επί της οδού Ιδομενέως και η απομάκρυνσή της κατέστη δυνατή ύστερα από αυτοψία της Πολεοδομίας Αττικής, καθώς κρίθηκε ως αυθαίρετη κατασκευή μαζί με διάφορες πολεοδομικές παραβάσεις, μετά από αγώνες και κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς, τα προηγούμενα έτη.

Η αποξήλωσή της έγινε από συνεργείο του Δήμου (καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν διαθέτει σχετικό συνεργείο και μεταβιβάζει με εντολή κάθε φορά στην υλοποίηση της εκάστοτε απόφασης, στον εκάστοτε δήμο) που αποτελούνταν από επιβλέποντα μηχανικό, μηχανικό ασφαλείας, καδοφόρο όχημα και δυο ηλεκτρολόγους, παρουσία της ΕΛ.ΑΣ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά υπήρξε σθεναρή αντίσταση εκ της ιδιοκτησίας της οικοδομής, στο να ανοίξει την πρόσβαση προς την ταράτσα που ήταν τοποθετημένη η συγκεκριμένη κεραία.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου κ. Γιώργος Φερεντίνος και οι Δημοτικοί  σύμβουλοι της Αλληλέγγυας Πόλης, Κώστας Κάβουρας και Κώστας Πανίτσας.