Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΚΙ: Στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής «δεν θα βάλουμε τον λύκο να …φυλάει τα πρόβατα»

Η  ''Χωματερή stop-πολίτες  εν δράσει'' αν αντιλαμβανόμαστε σωστά ''συνεννοήθηκε'' με τον Δήμαρχο Πετρούπολης  Στ. Βλάχο προκειμένου να προβεί σε κινητοποιήσεις  ενάντια στο «περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ  Φυλής».
Η  Αριστερή  Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι] που έχει συμμετάσχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, στο έγκλημα δημιουργίας μιας μορφής ΧΥΤΑ  στο λατομείο Μουσαμά, ή στη πρόθεση δημιουργίας κέντρου λυμάτων στο Πάρκο Τρίτση, θεωρεί ως απολύτως ασύμβατη την συνεργασία ή συμμετοχή φορέων όπως ο Δήμος στις κινητοποιήσεις αυτές. Ειδικά για τον δήμαρχο Πετρούπολης με την «γνωστή» πολιτική διαδρομή του.
Ξεκινώντας  από το πάλαι  ποτέ  ΚΚΕ Ες κατέληξε και εξελέγη  δήμαρχος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν μέλος ή υποστηρικτής  του ΣΥΡΙΖΑ  και  όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον «άδειασε», επανεξελέγη Δήμαρχος με την έμμεση αλλά σαφή υποστήριξη της Ν.Δ.
Δεν αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία ή έκπληξη για την ''κωλοτούμπα'' του δήμαρχου, να ανακαλέσει την δική του απόφαση  1262 /13-12-2019, για την κινητοποίηση των σχολείων, με μια νέα, υπενθυμίζοντάς μας την νέα πολιτική του ταυτότητα...
Είναι στο πλευρό του δεξιού  περιφερειάρχη Πατούλη και της κυβέρνησης  της Ν.Δ.
Πώς αλλά και ποιος μπορεί να δικαιολογήσει την όποια ''συνεννόηση'' με τον δήμαρχο;
Τι θα απαντήσουν όσοι σήμερα τον θέλουν ’δίπλα’ τους όταν ο ίδιος δήμαρχος - όπως και πρόκειται να κάνει - στηρίξει με κυβερνητική εντολή τον σκουπιδότοπο  στο λατομείο Μουσαμά?
Συμφωνούμε :
              * Στις καλά προετοιμασμένες δράσεις και κινητοποιήσεις.....
              * Στον σχεδιασμό ενός αγώνα διαρκείας [ΜΟΝΟ από τους από κάτω] χωρίς καμία συμμετοχή του δημάρχου
              * Στον συντονισμό με τις δημοτικές κινήσεις σε γειτονικές περιοχές ενδιαφερόμενες περιοχές Πετρούπολη, Περιστέρι, Ιλιον, Αγ. Ανάργυροι
              * Στο συντονισμό με περιβαλλοντικά κινήματα με άλλες περιοχές της Ελλάδας που θα έχουν ως κοινή συνισταμένη την κινητοποίηση, χωρίς και ενάντια στους φορείς που προωθούν το έγκλημα της χωματερής.

                             ΑΡΙΣΤΕΡΗ     ΚΙΝΗΣΗ    ΙΛΙΟΥ  [ΑΡ.Κ.Ι]