Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι μόλις τρεις εργαζόμενοι του Πάρκου Τρίτση! – Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες οι μόλις τρεις εργαζόμενοι του πάρκου Τρίτση! Για το θέμα, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, που υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ έγινε και σχετική κοινοποίηση από την Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Από τον Οκτώβρη του 2019, που έληξε η θητεία του προηγούμενου ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης”, παραμένουν απλήρωτοι οι μόλις 3 εργαζόμενοι του πάρκου. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέρα από το πολύ σοβαρό ζήτημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων, η κατάσταση στο πάρκο παραμένει εκρηκτική. Είναι προφανές ότι οι μόλις 3 εργαζόμενοί του, παρά την καθημερινή, υπεράνθρωπη προσπάθειά τους, δεν επαρκούν στοιχειωδώς για τη λειτουργία του.

Παρά τις “τυμπανοκρουσίες”, ότι με τη μεταφορά της αρμοδιότητας και της διαχείρισης του πάρκου από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής, το πάρκο θα αναβαθμιστεί, παραμένουν τα προβλήματα σε βασικές υποδομές, όπως ο φωτισμός.

Εξαιρετικά επείγον ζήτημα είναι η διασφάλιση της υδροδότησης των λιμνών και συνολικά του πάρκου.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της Περιφέρειας Αττικής, που με την πολιτική τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του έναν πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής συνολικά.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του πάρκου.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του πάρκου.

Να λυθεί οριστικά το ζήτημα της υδροδότησης των λιμνών και συνολικά του πάρκου.

Να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός πυροπροστασίας.

Να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση για τις επείγουσες ανάγκες.

Να εξασφαλισθεί σταθερή, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».