Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Ασυμβίβαστο Ίλιον: Να αναβαθμιστεί η Μονάδα Υγείας (Μπίμπιζα) σε μεγάλο διαδημοτικό Κέντρο Υγείας


Αποφόρτιση Δημόσιων Νοσοκομείων με μονάδες  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: 

Ανάγκη των καιρών, απαίτηση πολλών! 


Να αναβαθμιστεί η Μονάδα Υγείας (Μπίμπιζα) σε μεγάλο διαδημοτικό Κέντρο Υγείας: 

· Με μόνιμο και όχι επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

· Με κάλυψη όλων των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων. 

· Με άμεση και ταχεία πρόσβαση και εξυπηρέτηση των δημοτών του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων και της Πετρούπολης σε αναβαθμισμένες παροχές υγείας. 

· Με εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις που θα καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες, περιλαμβάνοντας ασφαλείς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό. Οι δήμαρχοι των τριών Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης,Αγ. Αναργύρων έκαναν την πρόταση να ενταχθεί η Μονάδα Υγείας στον κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης για τον κορωνοϊό. Η πρόταση είναι σωστή, αλλά αν το εννοεί ο Δήμαρχος οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλιώς θα είναι άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. 

Να απαιτήσουμε από την 2η ΥΠΕ και την κυβέρνηση όχι μόνο να κάνει πράξη το παραπάνω αίτημα αλλά να αναβαθμίσει ουσιαστικά τη Μονάδα Υγείας ώστε να καλυφθεί υγειονομικά ο τοπικός πληθυσμός που φτάνει τα 250.000-300.000. Επιπλέον, το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ προτείνει: 

· Την άμεση πρόσκληση στελέχωσης των Δημοτικών Ιατρείων από εθελοντές γιατρούς. 

· Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής 24ωρης βάσης στελεχωμένη από ιατρικό και ψυχοθεραπευτικό προσωπικό, σε περιόδους έκτακτων καταστάσεων πχ έξαρση επιδημιών κλπ 

· Τη σύσταση επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα σχεδιάσει και θα οργανώσει μαζικούς προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους, ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες. 

· Την οργάνωση των μέτρων υγιεινής και προστασίας στα σχολεία του Δήμου με παροχή μέσων προστασίας και απολυμαντικών υγρών και καμπάνια ενημέρωσης για μαθητές και γονείς. 

· Άμεση πρόσληψη σχολικών καθαριστριών σε 5νθήμερα και 8 ωρη βάση. Η μετακίνηση εργαζομένων του Δήμου από την υπηρεσία καθαριότητας, στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με Π.Ν.Π. πέρα από τη παραδοχή ότι μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν η υγιεινή στα σχολεία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη τη δημόσια υγεία!