Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

Ο βίος και η πολιτεία του ψευτογιατρού από το Ίλιον

Η εντυπωσιακή κατάθεση-ομολογία του 47χρονου με τα δεκάδες θύματα – Η άγνωστη πορεία του, το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το πάρτι άραβα σεΐχη στο Μονακό, οι παρακολουθήσεις του Echelon και τα «μη φοβού» σε μοναστήρια και θεραπευτικά κέντρα.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για τη δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος με εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους και με τις πράξεις του προκάλεσε τον θάνατο τριών εξ αυτών, δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών και ενός 76χρονου. Ο "ψευτογιατρός" παρουσιαζόταν ως ογκολόγος, νευροχειρουργός, πιλότος, μεσίτης, πράκτορας, ακόμη και ως... γεωργός.


«Σήμερα ασχολούμαι με τη γεωργία. Παράγω βότανα στο Πικέρμι, είμαι παντρεμένος, η σύζυγός μου δεν εργάζεται και εμένα τα μηνιαία μου εισοδήματά ανέρχονται σε 1.000 ευρώ περίπου. Η μοναδική μου ακίνητη περιουσία είναι μια μονοκατοικία στο Κορωπί».

Αυτό ανέφερε σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής σε κατάθεσή του στις 18 Μαρτίου του 2016 και ενώ ήδη είχε αρχίσει να παρουσιάζεται σαν μεγαλογιατρός με ειδικότητα στην ογκολογία, ο 47χρονος "Νίκος Κοντός" από το Ίλιον.